כמה מרוויח נהג מונית? האם המשכורת משתלמת? אנחנו באים לחשוף לכם את המספרים.

כמה מרוויח נהג מונית

האם תהיתם פעם כמה מרוויח נהג מונית בישראל? המקצוע השוחק של נהיגה של שעות מרובות על ההגה ברחבי הארץ יכולה להיות לא קלה אבל השאלה שבאמת מעניינת אותנו את המספרים שעומדים מאחוריהם! רוצים לדעת מה המשכורת של נהג מונית והאם השכר שלהם הם עצום? זה משתנה בעיקר בין אם אתה רוצה להיות נהג מונית עצמאי או נהג מונית שכיר וגם תלוי בסגנון ובאופי העבודה שאתם מעדיפים. כל הפרטים בהמשך אז אתם חייבים להמשיך לקרוא.

כמה נהגי מוניות יש בישראל והאם משתלם להיות נהג מונית?

בישראל נכון לשנת 2024 יש בערך כ 25,000 מוניות פעילות ורוב הפעילות נמצאת באזור המרכז, תל אביב ובעיקר וכמובן גם באזור נמל התעופה בן גוריון נתב”ג. השאלה הנשאלת היא האם יש מספיק עבודה בתור נהג מונית? והתשובה לזה מאוד תלויה באזור העבודה שלכם, בשעות הביקוש ובימי הביקוש. נהג טוב צריך להכיר את כל המקומות באזור בו הוא עובד ולבדוק למשל נהג מונית יכול לדעת מתי יש מופעים גדולים, אירועי ספורט גדולים וכל אירוע או יום שיש בו הרבה צורך במוניות. אז כן עבודה יש אבל יש תקופות שלפעמים אין בכלל עבודה בתקופות שאין בהם יציבות כמו בשנים האחרונות. אבל מי שחרוץ ומתמיד אז כמו בכל תחום בחיים גם פה אפשר לפרנס בכבוד.

משכורת של נהג מונית? תלוי אם אתה נהג מונית עצמאי או נהג מונית שכיר.

אוקיי אז העבודה היא אותה עבודה אבל זה לגמרי מתנהל שונה אז קודם כל אני אציג בפניכם את ההסבר והיתרונות והחסרונות של נהג מונית עצמאי ושל נהג מונית שכיר.

נהג מונית עצמאי

נהג מונית עצמאי כמו שזה נשמע הוא נהג מונית שמוגדר כעסק עצמאי אשר נרשם במע”מ תחת עוסק מורשה.

נהג מונית יכול לשכור מונית שזה האופציה הפחות מקובלת היום והכוונה היא שאם אתה שוכר מונית כל ההוצאות של המונית על בעל המונית ותמורת התשלום שלך הוא מביא לך חשבונית מס. כמובן שפה מדובר רק על שכירות המונית ונהג מונית עצמאי עדיין צריך לדאוג לעצמו לפנסיה, תשלום מיסים, מע”מ וביטוח לאומי כחוק וכן לשכור שירות של רואה חשבון. על כך אנו נרחיב בהמשך וכעת נסביר מה הוא נהג מונית עצמאי שקונה מונית כמו רוב נהגי המוניות העצמאיים ולצורך כך הרחיב כעת על ההוצאות של נהג מונית עצמאי.

הוצאות של נהג מונית עצמאי

אז זה לא סוד שהוצאות של נהג מונית עצמאי הן הוצאות גדולות ומרובות ולפניכם אנסה להציג את ההוצאות העיקריות וכמובן שההוצאות יכולות להשתנות בהתאם למונית שקונים עלויות בנזין וסולר בהתאם לכמות הקילומטרים שהמונית נוסעת וכמו כן גם כמות הטיפולים והתיקונים.

רכישת \ קניית מונית

כנראה אחת ההוצאות העיקריות שלכם בתור נהגי מוניות תהיה קניית מונית וכאשר מדובר על רכישת מונית קודם מדובר בעניין של התקציב שלכם   והצרכים שלכם מהמונית. ניתן לרכוש מונית חדשה, מונית יד 2 וכמו כן יש את המחשבה האם לקנות מונית חשמלית, מונית הייברידית או בכלל להישאר עם מוניות הדיזל?

רכישת מונית יד שנייה משומשת

רכישת מונית משומשת הינו פתרון לנהגי מוניות בעלי תקציב צנוע או לנהגים שרוצים לרכוש מונית יוקרתית כמו מונית מרצדס ולא מרשים לעצמם להוציא סכום גבוה מדי לרכישת מונית יוקרה ויעדיפו לרכוש מונית יוקרה יד שנייה משומשת.

היתרון המרכזי ברכישת מונית יד שנייה משומשת היא כמובן חיסכון בסכום ההוצאה ויכול להתאים לנהגי חדשים שלא רוצים להיות נהגים שכירים והם מעדיפים לקנות מונית משלהם משומשת לראות אם התחום מתאים להם ואולי אחר כך להתקדם למונית חדשה.

החסרונות ברכישת מונית משומשת הוא שלרוב כבר נגמרה האחריות ותקלות חדשות יכולות לצוץ ולנהג מונית כל יום שהרכב שלו במוסך נהג המונית בעצם מפסיד כסף.

במידה ונהג המונית מרוויח סכומים מכובדים אז לא יהיה לו פחת גבוהה על המונית וכך הוא יצטרך לשלם יותר מיסים.

רכישת מונית מונית חדשה

החלטתם לרכוש מונית חדשה? תתחדשו דעו שלפניכם מבחר אפשרויות

  • מוניות דיזל
  • מוניות הייברידיות בנזין
  • מוניות חשמליות

מונית דיזל היו עד לפני מספר שנים המוניות שנמכרות לנהגי המוניות והיו יתרונות של פטור של מס הבלו. מוניות הסולר בדרך כלל המנועים שלהם מחזיקים קילומטרים רבים אך בשנים האחרונות לאחר ביטול פטור מס הבלו לנהגי המוניות וכניסתם של מוניות הייברידיות וחשמליות גרמו לכך שלא כדי מבחינת דלק ותחזוקה להחזיק מונית סולר.

 

מוניות הייברידיות בנזין נכנסו לחיי נהגי המוניות בשנים האחרונות ובתקופה הראשונה אפילו חברת קק”ל (קרן קיימת לישראל) הביא הנחה של כ 20,000 ₪ לרכישת מונית הייברידית.

כמובן היתרונות הגדולים במוניות ההייברידיות הן חיסכון עצום של דלק בעיקר בעבודה ברחבי העיר ולמשל מוניות מסוג טויוטה אפילו נחשבות לאמינות במיוחד רק טפל, תדלק וסע. בישראל כרגע העלייה הגדולה ביותר ברכישת מוניות בישראל היא בקרב מוניות הייברידיות.

 

מוניות חשמליות נכנסו ממש לאחרונה וקיימים סוכניות מוניות שמוכרים מוניות חשמליות. כמובן שהיתרון למונית חשמלית הוא שהוא חסכוני בדלק או במקרה הזה חשמל וכמו כן גם כמעט ואין בלאי. ישנו חיסרון שמונית עושה הרבה קילומטרים ביום ויכול לצאת מצב שנהג המונית יתקע ללא האפשרות להמשיך לעבוד בגלל המחסור בקילומטרים. בכל אופן היום יש מוניות חשמליות שעושות טווחים שמספיקים לנהג מונית אבל צריך לקחת בחשבון שצריך להקדיש זמן נוסף ביום לטעינה המונית ובמידה ואין אפשרות להגיע לטעינה מלאה בלילה או לתחילת יום העבודה הבא אז עדיף בשלב זה לחשוב על רכישת מונית הייברידית עד שימצאו פתרונות חדשים לבעלי מוניות ורכבים חשמליים.

כמה עולה לקנות מונית?

אז רכישת מונית יכולה בעצם למנוע החל מסכום קצת של כמה אלפי שקלים עד למאות אלפי שקלים למוניות פרימיום יוקרתיות. מונית כמו טויוטה קורולה הייברידית שנתיים על הכביש אפשר למצוא לפעמים במחירים של 50 אלף שקל 60 אלף שקל. רכישת מונית חדשה כמו טויוטה קורולה מגיעה לסכומים בערך של כ 130 אלף שקל כולל מעמ ומוניות פרימיום נוספות נאות במחירים של 170 עד 250 אלף שקל. כמובן שיש מוניות הרבה יותר יקרות ויש גם מוניות של 6 נוסעים ואפילו יותר שעולות כמובן הרבה יותר.

ביטוח למוניות (ביטוח חובה, ביטוח מקיף, ביטוח מונה וביטוחים נוספים.)

לבטח מונית במדינת ישראל הוא עסק לא זול. ראשית נתחיל בזה שאין הרבה חברות ביטוח שמבטחות מוניות ויש מספר לא גדול של סוכני ביטוח שמבטיחים מוניות.

ביטוח חובה ומקיף במונית עולה בסביבות ה12 אלף ₪ יחדיו למונית מסוג טויוטה קורולה לצורך העניין. כמובן שבמידה ואתם שמים עוד נהג ברכב שעובד עליו זה עולה כסף, רכישת ביטול השתתפות עצמית גם עולה כסף ואם אתם רוצים לדעת אז השתתפות עצמית במונית יכולה להגיע גם ל 8 אלף ₪ לתביעה. ביטוח של פנסים מראות גרירה ושמשות עולה גם כמה מאות שקלים בשנה וכמובן אם אתם קונים מרצדס ולא טויוטה אז הביטוח יהיה הרבה יותר יקר בהתאם.

לביטוחים אני אציין שגם לפעמים חברת הביטוח דורשת התקנת איתוראן או פוינטר וזה גם עניין של אלפיים ₪ בערך וגם אז לשלם שירות חודשי של בסביבות 50 ₪ בחודש.

יש כמובן את הביטוח של המונה שעולה לנו בערך 900 ₪ בשנה ואי שלא לשלם עליו כי זה בעצם גם על השירות שהם מביאים לך.

לפעמים יש ביטוחים נוספים כמו ביטוח על מסוף סליקה ועוד כמה דברים שמבטחים שעולים עוד כמה מאות שקלים

ועם כל כך הרבה שעות על ההגה של מקרים שהם אתם נכנסים ברכב אחר או משפשפים אותו ואז כדי לא להפעיל ביטוח אתם מסתדרים בינכם ותאמינו לי גם זה קורה.

לבסוף יוצא בממוצע שנהג מונית משלם כ 18 אלף ₪ על ביטוחים שקשורים לרכב וזו כמו הוצאה של כ 1,500 ₪ בחודש.

זכות ציבורית (מספר ירוק)

זכות ציבורית או כמו שפעם היו מכירים אותו מספר ירוק או מדליה הוא בעצם ה”כובע” הצהוב שנמצא על גג המונית וכמובן המספר שנמצא על דלתות הרכב כמו שתשימו לב לכל מונית חוץ מלוחית רישוי שונה יש מספר על הכובע הצהוב ועל דלתות הרכב עם מספר הזכות ציבורית שלו.

רכישה של זכות ציבורית בישראל מהמדינה היא בסביבות 250 אלף ₪ לפני מע”מ וכמובן שיש הוצאות לעורך דין, לאגרה שנתית ולרכישת מונה שמחירו סביב 3000 ₪.

הרבה נהגי מוניות שוכרים זכות ציבורית והמחיר עשוי להשתנות בתקופה. בממוצע מחיר הזכות הציבורית להשכרה עולה סביב ה1800 ₪ כולל מע”מ בחודש ובשנה תאלצו להגיד שלום ל 20 ומשהו אלף ₪.

השכירות כוללת את המונה ולפעמים גם את תשלום האגרה של כמה עשרות שקלים לשנה.

ישנם הרבה בעלי זכות ציבורית שפטורים ממע”מ ולכן הסכום יכול להיות נמוך יותר אך אין לזה שום משמעות כי על המע”מ גם כך אתם מזדכים.

חשוב לציין שכאשר רוכשים מונית חדשה או יד שנייה או שמחליפים זכות ציבורית אז יש תשלום להתקנה או לשירות, תלוי אם המונית חדשה וצריך להתקין עליה הכל או רק להחליף את המדבקות וזו עלות נמוכה יותר אז קחו את זה בחשבון של כמה מאות ₪ הוצאה בעת רכישת המונית.

שימו לב שלא ניתן לעלות את המונית על הכביש וכפל מספרים מהווה עבירה חמורה.

הוצאות דלק (בנזין, סולר, חשמל)

כמובן שתשלום עיקרי נוסף כל חודש הוא הדלק ששורפים אז כמובן שאני לא אדגים לכם כמה צורך כל רכב בעיקר כי זה משתנה מרכב לרכב וחשמל זה כבר גם מעט שונה.

אז לצורך העניין אני אתם לכם לדוגמא כמו שכבר אמרתי בהתחלה והזכרתי את המונית טויוטה קורולה שהיא מונית הייברידית שנוסע על בנזין ומנוע חשמלי ונהג שיודע לסוע ברכב ויודע איך לחסוך בצריכת הדלק נחשב היום שלצורך העניין הדלק עולה 7 ₪ וממוצע של מונית שנוסעת בשנה הוא כמעט 70,000 ק”מ מוציא בחודש סכום של כ 2,000 ₪ בחודש על דלק.

הוצאות אחזקה של נהגי מוניות
  • רחיצה ושטיפה של המונית – רחיצה של המונית פעם בשבוע וקורה לפעמים שיותר וכמובן שלפעמים צריך לנקות מושבים ולעשות רחיצה מיוחדת, לפעמים משאירים טיפים לשוטפים, קונים ריחנים למונית וכל מה שקשור לנושא.
  • הוצאות של טיפולים ואחזקת המונית – תחשבו אם מונית נוסעת בממוצע 70 אלף קילומטרים בשנה אז היא צריכה לעשות מספר פעמים בשנה טיפול, החלפת צמיגים בתדירות גבוהה יותר, החלפים מגבים, בקבוקי מילוי נוזל למגבים, פנצ’רים והרבה תאמינו לי אפילו פנצ’ר בשבוע יכול להיות, אגרת הרישוי למונית, התשלום עבור עברת טסט למונית, יש כאלה כאשר קונים מונית חדשה מתקינים מערכת חדשה לרכב, ריפודים למונית , חלונות כהים למונית , גגון למונית , דיו ודפים למדפסת של המונה וכד’.
ההוצאות שיש לכל עצמאי – כמו לכל עצמאי יש הוצאות שאתם צריכים לדעת ללא שום קשר לכך שאתם נהגי מוניות אתם צריכים לדעת.
  • מע”מ – תשלום למע”מ כמו שאתם יודעים המדינה גובה תשלום של 17 אחוז מכל נסיעה והמחיר שמופיע במונה הוא כולל מע”מ אז אתם אמורים לדעת שפעם בחודשיים אתם צריכים לשלם מע”מ וכמובן גם החשבוניות שתגישו על ההוצאות על אז תתקזזו במע”מ.
  • ביטוח לאומי – תשלום ביטוח לאומי גם הוא כחוק במדינת ישראל וכל אדם צריך לשלם אותו על פי רמת ההכנסה שלו.
  • מס הכנסה – תשלום מס הכנסה ומקדמות מס הכנסה כמובן כל אחד והנקודות זכות שלו וכמובן תשלום ודיווח בזמן למס הכנסה.
  • הוצאות רואה חשבון – בכדי שלא תתעסקו אתם עם כל רשויות המדינה שהזכרתי למעלה אז מומלץ שיהיה לכם רואה חשבון תשלום לרואה חשבון בממוצע כולל דו”ח שנתי לחודש הוא 350 – 500 ₪ לפני מע”מ.
  • הפקדה לפנסיה , קרן השתלמות, ביטוח חיים וביטוחים נוספים מאוד מומלצים בכדי שיהיה לכם תנאים לפחות כמו אדם שכיר. חשוב לקחת בחשבון שהפקדה לפנסיה היא גם חובה ובנוסף לקח היא ביטוח שמבטח אותך וזה גם חשוב לאובדן כושר עבודה, חשוב להוסיף ביטוחים נוספים שיגבו אותך לרגע האמת. חשוב לקחת בחשבון אם מפקידים לקרן הפנסיה סכום מספק ומפקידים לקרן ההשלתמות על מנת לנצל את הטבות הנס הקיימות ומבטחים אותנו בביטוחים למקרה ומשהו יקרה אז ההוצאה יכולה להגיע גם לסכום של 3,000 בחודש וזאת אם אתם רוצים למשל להשוואות את התנאים שלכם לנהג אוטובוס לצורך העניין.
הוצאות תחנת מוניות או כמה עולה גט טקסי?

על מנת שנהג מונית יצליח להרוויח כמו שצריך הוא צריך שיהיה לו רצף של נסיעות וכמובן שהעבודה משתנה באזור לאזור ומשעה לשעה אז במקום לפרט לכם כמה עולה גט טקסי וכמה עולה תחנת מוניות אני אסביר לכם שממוצע להחזיק אפליקציה ותחנה והוצאות על סליקה ותשלום על נסיעות לקבוצות למשל כמו בביט וסדרנות אפשר להגיע להוצאה של בין 1500 ₪ לכל הפחות עד 3000 ₪ בחודש לכל היותר.

ירידת ערך למונית

יכולתי לשים את זה כהוצאה כשאר ההוצאות אבל ההוצאה הזאת היא נפרדת בשביל שתבינו שזה סכום משמעותי במידה ולקחתם הלוואה למונית ושילמתם 4000 ₪ כל חודש בסוף כשתרצו להתחדש במונית חדשה אתם תמיד תצטרכו להוסיף עוד סכום ולכם עם הרכב יעבד מארכו 70 אחוז אז אתם מוציאים כל חודש 2800 ₪ מהכיס שלכם. אבל מה שכן במידה ורכשתם במחיר של 100 אלף לפני מע”מ יש לכם פחת של 25 אחוז לשנה על המונית מתשלום המיסים. אז אפשר להגיע שכל חוש לפחות 2300 ₪ אתם מוציאים על ירידת הערך של הרכב בממוצע.

איך נהג מונית עצמאי יכול להכניס עוד כסף מהמונית?

אובחן נהג מונית שאין לו צורך לשימוש אישי במונית יכול להשכיר את המונית למשל ל12 שעות ביום כל יום לנהג שני שלו (למשל נהג מונית עצמאי שלא רוצה את כל ההוצאות של המונית ומוכן לשלם של שכירות למונית ולהוציא חשבונית.)

אומנם יש כאלה שמחזיקים את המונית בתור רכב פרטים ויש כאלה שלא אוהבים שנוסעים ברכב שלהם אבל אם תמצאו את הנהג הנכון ותעשו את ההסכמות המקובלות בתחום זה יכול להיות לכם כדאי עם כל ההוצאות המרובות שיש לנהגי מוניות.

טוב עד כאן סיקרנו לכם את רוב ההוצאות של נהגי המוניות אני רק אזכיר בכמה מילים, דוחות חניה, חניונים, פנגו, כביש 6 או כביש אגרה נוספים, דוחות עירייה על העלאת נוסעים במקומות לא מורשים והרוב מקבלים דו”ח מפתיע בדואר. ועוד הרבה הוצאות שאני בטוח ששכחתי להזכיר אבל מבטיח שעל הרוב עברתי. אז בואו נחשב כמה עולה לנו להחזיק מונית בחודש ואם לא עקבתם אני אעשה לכם ממוצע של ההוצאה החודשית והיא כמעט 10,000 ₪ בחודש לפני מיסים ומע”מ.

כמה מרוויח נהג מונית שכיר?

אובחן כשמדברים על נהג מונית שכיר ישנם 2 אפשרויות האפשרות הראשונה היא ממש כמו שנשמע להיות נהג מונית שכיר על מונית של מישהו ובדרך כלל עושים הסעות של תלמידים ומפעלים והסעות של בעל המונית או בעל התחנה או חברת ההסעות. לרוב עובדים בשעות מפוצלות כי יש שעות שאין בהם הסעות לפעמים מקבלים מונית צמודה ולפעמים לא השכר השעתי הוא סביבות ה40 ומשהו ₪ בשעה פלוס כל התנאים של שכיר.

האפשרות השנייה היא לשכור מונית בפיקס וזה מה שבדרך כלל מתכוונים שכיר.
זאת אומרת השכרה של מונית אתה משלם כל חודש למשל 2000 ₪ לבעל המונית (לא כולל גט טקסי) לפעמים זה כולל דמי סדרנות תחנה ויש איזה סכום שאתם יכול להדפיס עד סכום זה ולאחר מכן מוסיף מע”מ לבעל המונית ומקבלים תלוש מינימום אך לא תשלום.

יש לקחתם בחשבון שאפשרות זאת היא לאנשים שהם לא את האופציה לפתוח עוסק מורשה. לאנשים שרוצים להתנסות תקופה קצרה במונית לפני שהם קונים מונית או אנשי שלא רוצים להתחייב להוצאות של המונית.

חשוב לקחת בחשבון שיטת הפיקס היא שיטה שגובלת על התחום האפור וקחו בחשבון שאתם יכולים להתסבך עם רשויות המס.

אפשר להרחיב עוד טיפה בנושא אבל במכיוון שבאופן אישי אני לא ממליץ ללכת בכיוון הזאת מהחשש לעבור על החוק או בכלל לעבור בעבודה בלי פנסיה ובלי הפקדות ולחיות על מה שמרווחים רק היום זה לא משהו שהייתי רוצה להמליץ לכם. בכל אופן אם תרצו לשכור מונית בפיקס אתם כבר תמצאו מידע על תחום זה ברחבי הרשת.

 

טוב אז עכשיו עכשיו שהבנתם כמה הוצאות וכמה כסף תצטרכו להוציא על מונית בין אם אתה רוצה להיות נהג מונית עצמאי או בין אם אתה רוצה להיות נהג מונית שכיר בפיקס הגיע הזמן להבין כמה כסף אפשר להרוויח במונית?

כמה כסף מרוויח נהג מונית? שמעתי הם נוסעים על מרצדסים וגרים בוילות.

אז אוקיי כמה מרוויח נהג מונית מאוד תלוי מאופי העבודה של הנהג יש מספר סגנונות עבודה שכדי להכיר

 

  • הסעות קבועות בבוקר , צהריים, ערב לתלמידי חינוך מיוחד, הסעות עובדים ומפעלים. בדרך כלל אפשר לקחת נסיעות כאלה מתחנת המוניות שלכם או מחברות הסעות שעובדים עם נהגי מוניות. היתרו הגדול שאתם כבר יודעים אתם הסכום שלכם שיש לכם כל יום וזה עוזר לכם פסיכוליגית שסגרתם את ההוצאות של המונית ליום.
  • עבודה בתחנת מוניות או עבודה עם גט טקסי שבא אתם מקבלים נסיעות מהמקום שאתם נמצאים בו ומחכים בתור.
  • עבודה בשדה התעופה עם לקוחות שלכם או איסוף נסיעה מהליין של נמל התעופה בן גוריון נתב”ג.
  • עבודה מול לקוחות פרטים שמשיגים עם הזמן.

בכל אופן בממוצע נהג מונית יכול להכניס בין 70 ל – 140 ₪ בשעה יש לקחת בחשבון שזה ממוצע לכל היום תלוי ביום ובשעות שהוא עבד.

לרוב שעת עבודה תכניס בערך 100 ₪ לשעה. נהגים שעובדים בימים מסויימים ושעות שיש בהם הרבה ביקוש יכול עף להגיע ל200 ₪ בשעה אבל אלה הם מקרים בודדים.

גם אם תיקח נסיעה לחיפה מהמרכז ויצא לך 400 ₪ בשעה ומשהו הזאת צריך לקחת בחשבון שיכול להיות שתתקדם בחזרה לכיוון המרכז ריק וגם זה יקח זמן.

כמה מרוויח נהג מונית בגט טקסי?

אוקיי אז זו השאלה שרוב נהגי המוניות החדשים שרוצים לדעת כמה מרווחים בגט טקסי אז עוד הפעם זה מאוד משתנה אך עבודה באזור המרכז אתם יכולים לעבוד רצוף ולא לעשות הרבה קילומטרים אפשר להכניס בערך 120 ₪ בשעה באזור המרכז.

גורמים המשפיעים על ההכנסות נהגי המוניות

  • מיקום העבודה – נהגים שעובדים באזורים עמוסי נוסעים, כגון מרכזי ערים ותחנות רכבת, ירוויחו בדרך כלל יותר מנהגים שעובדים באזורים פחות עמוסים.
  • שעות העבודה – נהגים שעובדים בשעות הביקוש, כגון ערבים, סופי שבוע וחגים, ירוויחו בדרך כלל יותר מנהגים שעובדים בשעות פחות עמוסה.
  • סגנון הנהיגה – נהגים יעילים וחסכוניים בדלק ירוויחו בדרך כלל יותר מנהגים פחות יעילים.
  • סוג המונית – נהגים עם מוניות יוקרה או מוניות חשמליות עשויים להרוויח יותר מנהגים עם מוניות פשוטות יותר.
  • שירות לקוחות – נהגים שמעניקים שירות לקוחות מעולה עשויים לקבל יותר טיפים מנוסעים.

דרכים להגדיל את ההכנסות:

  • עבודה באזורים עמוסי נוסעים
  • עבודה בשעות הביקוש
  • נהיגה יעילה וחסכונית בדלק
  • בחירת סוג מונית מתאים
  • מתן שירות לקוחות מעולה
  • שימוש באפליקציות להזמנת מוניות

האם משתלם להיות נהג מונית?

תלוי בציפיות, יכולות אישיות וגורמים נוספים.

  • יתרונות:
    • פוטנציאל להכנסה גבוהה (בעיקר עצמאיים).
    • להיות הבוס של עצמך.
    • קביעת שעות עבודה גמישות.
  • חסרונות:
    • עבודה קשה ושוחקת.
    • תחרות רבה.
    • אי ודאות בהכנסה.
    • אחריות רבה.
    • הוצאות גבוהות.

לסיכום? כמה מרוויח נהג מונית?! התשובה לפניכם:

מקצוע נהיגת מונית יכול להיות משתלם כלכלית עבור חלק מהאנשים, אך חשוב לקחת בחשבון את כל ההיבטים הכרוכים בכך לפני קבלת החלטה.

אם נהג מונית יעבוד יתחיל את החודש שלו עם 10 אלף מינוס ונגיע הוא יעבוד 220 שעות בחודש ישאר לו עם כל ההוצאות 12 אלף ₪ לפני מיסים.

אז אם נשווה את זה לשכיר אפשר להרוויח שכר סביב 45 – 65 ₪ לשעה ברוטו במידה ועובדים כמו שצריך אז המספר הממוצע ומה שחיכיתם לו כל המאמר הזה הוא 10000 – 12000 ₪ בחודש לפני מיסים.

אבל תמיד תיקחו בחשבון שזו היא עבודה לא קלה ודורשת הרבה שעות על הכביש ומה שמעלה את הסיכון. יש הרבה סוגי של נוסעים חלקם יותר נעימים וחלקם פחות. העבודה הזאת לא מתאימה לכל אחד אבל מצד שני יש כאלה שמאוד יתחברו למקצוע.

אני מקווה שמאמר זה עזר לכם להבין כמה מרוויח נהג מונית במדינת ישראל. במידה ומאמר זה עזר לכם הייתי שמח אם תשתפו מאמר זה עם עוד אנשים שהוא יכול לעזור להם.

סעו בדרכים טובות.

שתפו מידע זה עם אנשים
כתבות נוספות